Adventska euforija je počela!

Nemoj biti Grinch!

Lampice blještavo svijetle, ulice grada su okićene, kao i izlozi raznih trgovina. Raskošni blagdanski ukrasi i igračke, vraćaju nas u djetinjstvo i čarobne trenutke kada smo pod jelkom tražili poklone o kojima smo pisali djedu Božićnjaku. Jeste li znali da je običaj kićenja božićne jelke u domovima preuzet s adventskih sajmova?

Najstariji božićni sajam zabilježen je u Beču 1296. godine, a glavna namjena mu je bila opskrbljivanje stanovnika za zimu.

Najveći, ali i najpoznatiji je onaj u Nürnbergu u Njemačkoj gdje posjetitelji imaju priliku uživati u pravoj božićnoj čaroliji i kušati njihove poznate medenjake.

Zagrebački Advent je čak tri godine zaredom proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi. Program je započeo paljenjem svijeća na Manduševcu i lampica na Zrinjevcu. Božićni duh zavladao je srcima velikih i malih i to nas baš veseli.

Bitan dio svake adventske euforije je svakako i fina klopa – mirisni božićni kolačići, germknedle, fritule, kuhano vino, topli džin… izbora je mnogo!

Adventsku ponudu zagrebačkih restorana, barova i slastičarnica pogledajte OVDJE i probudite božićni duh u sebi, ako već niste. Nemojte biti Grinch!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode