Badnjak je vrijeme za riblji menu

Bakalar ili pak neka druga riba?

Prozori kuhinje su zamagljeni od miomirisne pare raskošnih jela koje vrijedno pripremamo. Badnjak kuca na vrata, obitelj se okuplja za stolom na kojem je obavezna svijeća utaknuta u žito. Tradicija jest kuhati nešto posno, kao što je riba.

Želite li se ovog Badnjaka počastiti kakvim zbilja dobrim tanjurom ili pak jednostavno još malo pričekati s ulaskom u kuhinju koji nikada ne završava, imamo za vas sjajnu ideju. Naime, neki od najpoznatijih Jingle Mingles zagrebačkih restorana na Badnjak vam pripremaju prave riblje gozbe i najfinije blagdanske okuse.

Najpoznatiji je bakalar na bijelo s krumpirom. Na meniju možete pronaći i riblje juhe, paštete i razne rižote. Od ribe, tu su popularne marinirane palamide, srdele, kovači. Za one koji žele više okusa, tu je brudet u ljutim varijantama ili fiš paprikaš.

Badnji dan je pun rituala i simbolike, živopisnih radnji i sve su povezane s narodnim običajima. U različitim krajevima, običaji se često razlikuju, pored tolike raznovrsnosti, ipak postoji mnogo zajedničkih običaja.

To je pregršt ljubavi i volje, koje nećete propustiti na Jingle Mingle lokacijama.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode