Božić nas uveseljava svake godine pa tako i ove. Euforija je prisutna u svim srcima. Najčešće traje tijekom cijelog prosinca, a pripreme kreću mnogo ranije, nego što se to nekoć prije radilo. Bor se kiti već početkom prosinca, a nekoć se čekala Badnja noć. Pokloni se kupuju kroz cijeli mjesec, a priprema i pakiranje traju satima.
Naravno, tu je i priprema hrane. Badnjak ćemo najčešće obilježiti posnim jelima, jelima od ribe i različitim salatama. Ni u čemu nećemo pretjerivati jer nas već sutradan, na sam Božić, čeka bogata trpeza gdje će se najčešće pronaći više sljedova jela, uz nezaobilazno pečenje. Što će se okrenuti u pećnici ovisi od regije do regije.
Božićni ručak je svečan i bogat, dok se za stolom okuplja cijela obitelj. Nakon ručka, odlazi se čestitati rodbini i prijateljima pa zatim i ostalima. To se nekoć činilo pjevajući tradicionalne božićne pjesme, a postojao je i običaj darivanja čestitara.
Stvorite neke nove blagdanske običaje, i posjetite Zagreb Jingle Mingles lokacije.