Božićne najpoznatije priče i pjesme

Zapleši, pročitaj i daruj bližnjima iskren zagrljaj.

Ukrašavanje doma i pečenje mirisnih božićnih kolačića lakše je i zabavnije kada u pozadini sviraju dobro znane božićne pjesme.

Ako kuglice, ukrasi i božićne jelke nisu dovoljni znak da je počelo čarobno blagdansko razdoblje, onda je to zasigurno Mariah Carey i njezina najpoznatija pjesma All I Want For Christmas. Međutim, najprodavanija pjesma svih vremena je ipak White Christmas ili Bijeli Božić!

Jeste li znali da su se Zvončići pjevali i u svemiru? Popularnu pjesmu Jingle Bells, izvorno nazvanu One Horse Open Sleigh pjevali su 15. prosinca 1965. astronauti Tom Stafford i Wally Schirra dok su bili u svemiru.

Pjesmu Želimo vam sretan Božić prvotno su pjevali sluge tražeći alkoholna pića od svojih gospodara.

Silent Night ili Tiha noć najviše je snimljena božićna pjesma u povijesti, postoje više od čak 733 različite verzije, a napisao ju jedan svećenik u Austriji.

Čarobna priča A Christmas Carol poznatog autora Charlesa Dickensa napisana je za samo 6 tjedana! Razlog tako brzog stvaranja bio je financijski pritisak s kojim se Charles Dickens suočio, međutim mnogi smatraju kako to nije utjecalo na kvalitetu samog djela. Na kraju krajeva, danas je jedan od najvećih božićnih klasika!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode