Briga o okolišu je bitna svaki dan pa i ovih blagdana!

Zeleni Božić - popularnost recikliranja i zero waste pokreta.

Kako reciklirati Božić? Kako i na koji način izbjeći ogromnu količinu otpada koji se stvara tijekom blagdana? U zero waste filozofiji se provlači 5 pravila: odbiti, smanjiti, ponovno upotrijebiti, kompostirati i reciklirati. Sve više se suočavamo s ekološkim promjenama, a evo i nekoliko načina na koje možemo primijeniti ekologiju tijekom ovog doba godine.

U vrijeme blagdana, količina otpada se udvostručuje i to postaje sve veći problem zemalja širom svijeta. Mnogi jednostavno ne znaju gdje bi s tim otpadom. Stoga je vrlo bitno koristiti pri serviranju hrane na Adventu materijale kao što su papir i staklo koji su povratni i lako se mogu reciklirati. Prvi korak jest, smanjiti uporabu predmeta od plastike kao što su čaše, slamke, pribor za jelo, tanjuri i vrećice.

Budite svjesni onog što se događa oko vas, stoga možete okititi stari bor s kuglicama koje već imate kod kuće. Posjetite sajmove gdje se prodaju rabljene stvari ili izradite sami svoje dekoracije od prirodnih materijala. Sigurni smo da ćete sa svojim najbližima organizirati radionicu kod kuće, a pritom imati nezaboravnu zabavu uz blagdanske pjesme i hranu. Neka se ljepota vašeg božićnog drvca odrazi i na prirodu.

Za kraj, poklonite nešto što treba vašim ukućanima i prijateljima, a zamatanje neka bude bez plastičnih ukrasnih papira, već koristite zanimljive dekoracije od novinskog papira, vreće ili kutije koje će ostati i nakon otvaranja.

Budite ekološki osviješteni ovih blagdana i pomozimo prirodi! Krenite od malih koraka, pa povedite svoje prijatelje na Zagreb Jingle Mingles lokacije i budite dio adventskog minglanja.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode