Miris tradicije na adventskoj šetnici!

Najukusnija jela od zelja nude se na svakom koraku tijekom Adventa.

Blagdanski stol nepotpun je bez finog kiselog zelja. Sezonska namirnica koja se kiseli u jesen, a u ovo vrijeme dostiže baš onaj potreban okus, često pronalazi svoje mjesto u zimskim jelima.

Smatra se kako nešto zeleno na tanjuru garantira dobru godinu koja slijedi. Zelena namirnica, primjerice kupus, simbol je financijskog uspjeha i sigurnosti. Zelena boja predstavlja papirnate novčanice – ne štedite na ovoj zdravoj namirnici!

Kupus sadrži veliku količinu vitamina B, C i E, kalij i kalcij, a pomaže i kod nesanice, depresije i slabokrvnosti.

U hladnim mjesecima grije nas u raznim jelima, od sarme, krpica sa zeljem i variva do neizostavne kombinacije s kobasicama, suhim mesom ili krvavicama.

Tradicionalno pripremljene sarme uz pire od krumpira podsjetile su nas na bakinu kuhinju, buncek s dinstanim zeljem zadovoljio je mirisne i okusne pupoljke, a kao dodatak raznim kobasicama i burgerima – zelje je donijelo finu notu i dašak modernog.

Nije bilo jednostavno izabrati favorita među našim ugostiteljima pa smo to ipak ostavili vama! Adventsku ponudu zagrebačkih ugostitelja još stignete probati OVDJE i odlučiti koje jelo sa zeljem je vama najbolje!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode