Zima je pokucala na vrata!

Službeno je počelo vrijeme smrzavanja.

S prvim pahuljama i minusima započinje zima, ali njen službeni početak se smatra 21.12. Duboko smo zašli u adventsko vrijeme, a klimatološki od danas počinje najhladnije vrijeme u godini.

Prvi dan zime je ujedno i najkraći dan, ali i najduža noć u godini. Zimski solsticij se u brojnim kulturama slavi jer zapravo označava simbolički smrt i početak rođenja Sunca. Vjerovalo se u rješavanje loših navika i negativnih osjećaja, a prihvaćalo bolje sutra s dužim i sunčanijim danima. Danas se u nekim zemljama slavi prvi dan zime kroz festivale i proslave.

U Švedskoj se nazdravlja i pričaju se legende i stare priče. U Indiji se održava festival koji omogućava dobru žetvu te rješavanje negativnosti i prihvaćanje boljeg načina života. U Kanadi se puštaju u zrak lampioni koji se sami izrađuju. Za kraj, u Velikoj Britaniji se održava proslava zimskog solsticija u Stonehengeu, gdje posjetitelji imaju priliku ući u visoki tajanstveni kameni krug za ceremoniju izlaska sunca, koju u novije vrijeme možete pratiti i online.

Da vam ne bude hladno dok minglate na OVIM lokacijama, ugrijte se uz kvalitetnu ponudu jela i pića koje nude Jingle Mingles ugostitelji.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na našu mailing listu i budite u toku sa najnovijim vijestima i događanjima koja ćemo za vas pripremiti. 

Kontakt
Nezavisna udruga ugostitelja
Savska cesta 41
10000 Zagreb

OIB: 99492359456

e. ured@nuuzg.hr
w. nuu.hr/mi-smo/nezavisna-udruga-ugostitelja-zagreb/

U SURADNJI SA

Sva prava pridržana 2022 © Nezavisna udruga ugostitelja

MADE WITH BY RED & Demode